Print deze pagina

Scan-Speak VertigoVertigo

Een systeem voor fijnproevers dat aantoont waar alle 2-weg systemen toch wat steken laten vallen.
Te beluisteren in onze winkel.

Afmetingen: 106 x 24 x 50

Bouwpakket zonder MDF vanaf: € 1160,-p/st
Bouwpakket
met MDF-pakket vanaf: € 1360,- p/st

Een compleet afgebouwde speelklare Vertigo, afgewerkt met echt kersen, eiken of beukenfineer is leverbaar vanaf € 2199,- per stuk.

Technische gegevens:

Chassis: 3 (3-weg)   Rendement: 87 dB/1W/1m
Filterhelling: 12dB/okt   Impedantie: 8 ohm
Systeem: Basreflex   Frequentiebereik: 30 - 40.000 Hz
Netto inhoud laag: 50 l   Netto inhoud mid: 6 l
Belastbaarheid: 70Watt   Afmetingen: 1060 x 240 x 500 mm

Scan Speak Vertigo: Een luidspreker voor fijnproevers

De Vertigo is een nieuw ontwerp waarin luidsprekerchassis worden toegepast van het prestigieuzeDeense merk Scan Speak. In een slanke, iets achterover hellende kast worden 3 luidsprekers gebruikt die elk tot de beste in hun soort kunnen worden gerekend.

Een echt 3-weg systeem heeft als groot voordeel dat er 1 luidspreker beschikbaar is die het hele, o zo kritische middentonen gebied voor z'n rekening neemt. Zelfs het meest geavanceerde 2-weg systeem kan op dit punt niet tegen dit ontwerp op. De ringradiator tweeter (ook uit de Revelator reeks, net als de woofer en de middentoner) heeft zijn kwaliteiten reeds afdoende bewezen.

De Vertigo is leverbaar als compleet gebouwd en in fineer afgewerkt speelklaar systeem of als pakket met voorgezaagd en CNC gefraisde panelen.

Ook zijn er compleet gebouwde afgewerkte kasten te krijgen in verschillende fineersoorten als Kersen, Esdoon, Eiken en Beuken.

Het is moeilijk om bij de Vertigo aan te geven in welke eigenschappen dit systeem nu meer of minder uitblinkt. Hoge tonen worden zeer gedetailleerd weergegeven, maar toch blijven ze altijd heel natuurlijk klinken. De laagweergave is zeer strak en ondanks de bescheiden afmetingen van de kast mis je in het sublaag werkelijk niets. Met je ogen dicht is het haast niet voor te stellen dat dit allemaal mogelijk is met een 18 cm grote woofer. Maar bovenal is het totaalbeeld imponerend: rustig, goed gebalanceerd en nooit overdreven, maar toch ook geen enkel detail verhullend.

Uit de Electuur Audio Special 2

Vertigo voorbeeld 1Vertigo voorbeeld 2Vertigo voorbeeld 3
Vertigo voorbeeld 4Vertigo voorbeeld 5Vertigo voorbeeld 6
Vertigo voorbeeld 7

 

Lees 15144 keer