speakerland

Vifa Pillar MiniHet kleine zusje van de Vifa Pillar is een twee-weg systeem met een inhoud van 4,5 liter. Klein genoeg om een plek te krijgen in iedere kamer. Groot genoeg om prima te klinken zonder dat er een subwoofer bij hoeft. Kom maar luisteren!
Te beluisteren in onze winkel.
Ook te bestellen in onze webshop

Afmetingen: 27 x 16 x 22 (19) cm
Bouwpakket zonder MDF vanaf: € 199,- per stuk
Bouwpakket, met MDF-pakket vanaf: € 255,- per stuk

De Vifa PillarMini is een mooi klein ontwerpje met de mooi ontworpen luidsprekers uit de nieuwe serie van Vifa. De toepassing van Neodynium als magneet, een konus van vezelversterkt papier en open bouwwijze aan de achterzijde maken de 12 cm mid-woofer tot één van de meest geavanceerde typen in zijn soort. Ten opzichte van de "vorige generatie" luidsprekers resulteert dit in een meetbaar lagere vervorming doordat er minder verstoringen ontstaan in de luchtstroom achter de konus. De aandrijving is over een veel grotere konusuitslag lineair en de versterkte konus zelf is stijf en licht maar niet zo hard dat er binnen het gebruikte bereik vervelende opbreek resonanties ontstaan zoals in veel metalen konussen.
Ook de tweeters hebben neodynium en zijn gebouwd in een stabiele gesinterde metalen behuizing. De hier toegepaste geweven softdome is volgens ons de meest schoon en neutraal klinkende tweeter uit deze serie.

En inderdaad, er zijn ook luidsprekerkastjes te koop in het "kant-en-klaar" segment die er zo op het oog net zo uitzien en nog goedkoper zijn dan dit bouwpakket.
Wat is dan het verschil? Kom maar eens luisteren, het verschil in kwaliteit is voor mensen die een zuivere klank belangrijk vinden zo te horen.

En voor de mensen die kwaliteit niet zo belangrijk vinden: kijk op kieskeurig, zoek op de "bekende merken", vind de aanbieder met de laagste prijs, lees nog even de review en constateer daar niets dan lof. Klikken in het winkelmandje en klaar bent u. Vergeet niet achteraf op een of ander forum bevestiging te zoeken voor uw keuze.

 

 

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

Akkoord!