speakerland

Vifa Vivace 2012Vivace

De Vifa Vivace 2012

Terugkeer van een legende. Een goed 3-weg systeem met een flinke woofer is en blijft DE manier om voor een redelijk bedrag een echt goede luidspreker te maken. Toegegeven, het blijft een lompe bak maar wat een luisterplezier biedt deze laatste en beste versie ooit van de legendarische Vifa Vivace.
Te beluisteren in onze winkel.

Afmetingen: 105 x 31,9 x 33.4 cm

Bouwpakket per stuk ZONDER MDF vanaf € 895,-

Bouwpakket per stuk MET MDF pakket vanaf € 1035,-
Filterupgrade met verbeterde componenten in het laag, mid en hoog  mooiere aansluitterminal van aluminium en betere bekabeling € 95,- meerprijs per stuk.

Vifa Vivace 2012, terugkeer van een legende.

De Vifa Vivace was een van de eerste modellen die in 1985 bij Speakerland in de luisterruimte kwam te staan. Een recht door zee 3-weg systeem met een flinke 25 cm woofer, een grote midden-dome en een soft dome tweeter. In 1994 werd het ontwerp geheel herzien en werd de kenmerkende midden-dome vervangen door een toen nieuwe konus middentoner. Ook de woofer was nieuw en had naast een stevige hoogbelastbare aandrijving een geavanceerde papier-met-koolstofvezel konus. Toen de oude serie Vifa luidsprekers niet meer gefabriceerd werden hebben wij ons eens achter de oren gekrabt en besloten toch maar weer een compleet nieuwe versie van dit ontwerp te maken. Uit de nieuwe serie Vifa drivers kozen we weer een mooie 25 cm woofer met een grote lineaire slag een een Neodynium magneet en uit dezelfde serie een 123 mm middentoner met een lage vervorming. Voor de tweeter kozen we voor de compomisloze Scan Speak soft-dome uit de Illuminator serie. Tijdens een langdurig proces in samenwerking met Speaker en Co Haarlem werd er geluisterd, gemeten, aangepast en geoptimaliseerd gedurende ongeveer een half jaar totdat alle betrokkenen tevreden waren. Met dank aan de klanten die tijdens deze luistersessies hun mening en opmerkingen gaven.Technische gegevens:
Afmetingen:  105 x 31.9 x 33,4 cm
Frequentiebereik: 30 - 35.000 Hz (-3dB limits)
Impedantie: nominaal 4 ohm
Rendement: 90 dB/1W/1m
Belastbaarheid: 250 Watt RMS
Systeem: 3-weg basreflex
Vivace 12 houtpakket 1200
Lees 21879 keer

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

Akkoord!