speakerland

Vivace Remake

 

vivace remake

Een Vifa Vivace '94 in een nieuw jasje!

Een bestaand exemplaar van de Viva Vivace is hier voorzien van wat technische upgrades (filteronderdelen en de tweeters) en nieuwe kasten met een iets aangepaste maatvoering.
Ze worden aangestuurd door een set van Advance Acoustic die al een aantal jaren gelden bij Speakerland is aangeschaft.

totaal schuin
vivacefilter

Dag Ruud!

Enkele maanden geleden ben ik bij jou geweest om advies en onderdelen t.b.v het herbouwen van mijn Vifa Vivace '94 speakers en zoals beloofd zou ik je nog wat foto's sturen.

 Technisch gezien heb het filter op jouw advies opnieuw gebouwd met de betere componenten en ook heb ik de vifa tweeter voor de 9500 van scan speak vervangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik schrok van het geluid wat eruit kwam… In positieve zin wel te verstaan! Zoals ik je vertelde woon ik nog thuis, maar ook ik spaar mijn uitzet zoals mijn vriendin dat ook doet. En ze zijn goedgekeurd om in de Woonkamer te komen.

De kasten heb ik in hoogte opgetrokken tot 1,20m en zijn gebouwd van 25mm MDF en voorzien van loodbitumen. De netto maten heb ik uiteraard aangehouden en in het onderste lege compartiment het filter geplaatst.

De kasten zijn afgewerkt met notenfineer (kuiperflex), wat mij bijzonder meeviel, het resultaat is zeer geslaagd (zeker voor een eerste keer)

fineer detail

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

Akkoord!