speakerland

Speakerland Vector 1

Al zo'n 15 jaar in huis en nog steeds in onafgewerkt MDF. De wetenschap dat de luidsprekers tijdens het afwerken enige tijd niet gebruikt zouden kunnen worden heeft de bouwer ervan weerhouden ze een kleurtje te geven.

De Vector 1 is het eerste eigen ontwerp geweest van Speakerland, in 1987. Walter Wissink en Harry van Hoof kozen uit het toenmalige aanbod van losse luidsprekerchassis de mooiste nog betaalbare componenten. De Technics leaf tweeter (magnetostaat) was toen de meest verfijnd weergevende hogentonenluidspreker. Aanvankelijk was het de bedoeling om een 38 mm middendome te gebruiken maar die bleek al snel niet meer leverbaar. Daarom werd overgegaan op de 50 mm supronyl softdome middentoner van ADR. De Vifa 17WP200 bas-mid voor het laag-midden gebied is nog steeds leverbaar en kan de vergelijking met soortgenoten nog steeds prima aan.
Voor het laag werd een 30 cm Vifa woofer gebruikt die aan de achterzijde werd verzwaard om een lagere afstemming te kunnen maken in basreflex.

Deze luidsprekers zetten indertijd een referentie voor zelfbouw neer als kwaliteitsweergever. Om aan de WomanAcceptanceFactor te voldoen werd later een slankere Vector II ontwikkeld, met een Seas 25 cm woofer in een band-pass behuizing.

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

Akkoord!