speakerland

Qobuz en Tidal streaming

Qobuz en Tidaly
Steaming diensten vanaf Internet in CD-kwaliteit of HD audio (in 24 bit ofwel Studio Kwaliteit)
Qobuz logo

Qobuz is een muziekdienst op internet waarop je een abonnement kunt afsluiten om onbeperkt muziek te streamen uit hun aanbod. Dat aanbod is zeer groot en omvat ca 28 miljoen titels. 
Qobuz biedt wel wat meer keus in jazz en klassiek en wat je kunt noemen “de betere popmuziek”. En minder in zeer actuele “hedendaagse” muziek.

De kwaliteit van deze bestanden is zeer goed en afhankelijk van het gekozen abonnement in FLAC CD resolutie of zelfs HD (24 bit) te streamen. En niet alleen van die tingel-tangel "muziek" die u kent van HiFi-shows maar ook hoge resolutie albums van Queen, Led Zeppeling, Muse, Joni Mitchell, Fleetwood Mac, Neil Young, Lou Reed, Tori Amos, The Doors, ELP, Supertramp en nog veel meer. Bedenk wel dat veel muziek in de jaren 70 heel goed analoog is opgenomen en veel meer kwaliteit in zich heeft dan de CD kon omvatten. De digitale hoge resolutieformaten kunnen dat wel.

Qobuz biedt ook de mogelijkheid om muziek aan te schaffen in HD resolutie (dus 24 bit files met 96 of 192 kHz sampling) als download. En dat voor prijzen waarvoor andere aanbieders MP3 leveren. Deze gedownloade bestanden kun je natuurlijk onbeperkt afspelen, streamen kun je alleen als je abonnement loopt.

Met de Bluesound streamers kun je eenvoudig (als je eenmalig je inloggegevens invoert) uit het aanbod van Qobuz kiezen en afspelen net als je eigen muziek op schijf of NAS.

Alle info vind je op de Nederlandstalige website http://www.qobuz.com/nl-nl/discover.

tidal logo

Tidal is net als Qobuz een streamingdienst die muziek levert in CD kwaliteit als FLAC. Deze dienst heeft wat meer actuele muziek en een wat betere zoekfunctie. Vanaf HEDEN biedt Tidal ook streams die gecodeerd zijn in MQA, een door de firma Meridian ontwikkelde codering waarbij de 24 bits HD resolutie verpakt wordt in een FLAC CD stream en dus te streamen is zonder de enorme datastroom die nodig is voor 24 bit FLAC bestanden. De prijzen zijn vergelijkbaar met Qobuz en dus ongeveer het dubbele van de diensten die op MP3 niveau aanbieden. De decoders van Bluesound zijn gecertificeerd voor MQA en zelfs als je vanuit een Bluesound streamer digitaal naar een externe DAC uitstuurt profiteer je van de hogere kwaliteit die MQA biedt.

Alle info over deze dienst staat op http://tidal.com/nl

Vergelijk met Spotify:
Spotify biedt alleen gecomprimeerde kwaliteit in Ogg Vorbis (vergelijkbaar met MP3) van maximaal 320 kb/s. Dat is dus lager dan CD kwaliteit! Zelf noemen ze dat “Hoge Kwaliteit”. Op een fatsoenlijke stereo installatie is dat verschil te horen, voor gebruikers die muziek luisteren in de auto of onderweg via de smartphone niet.

More in this category: « Marantz HD-AMP1 Metrum Musette »

Beluisterbaar in onze winkel

Deze modellen en nog een heleboel andere (in totaal 34 verschillende luidsprekers)
staan luisterklaar opgesteld in onze 3 gescheiden luisterstudio's

minimonitor 200b
Minimonitor
Ultimo Beryl klein
Ultimo Berylium
Vertigo PLUS 300
Vertigo PLUS
PL 105 magno klein
PL 105 Magno
scan-speak reference monitor se
Reference SE
colom mkii 300b
Colomn mkII
Vivace 2012 300
Vivace 2012
Vivace 2012 300
Vivace 2012

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand