speakerland

Bluesound Vault 2

logo bluesound 300
VAULT2 1

De Bluesound Vault 2 is de vernieuwde versie van de kubusvormige Vault 1. De muziekstreamer die in 2013 onder de merknaam Bluesound werd gelanceerd door het bedrijf achter NAD.
Met een muziekstreamer (netwerkspeler) kun je draadloos muziek afspelen vanaf je netwerk, telefoon of internet. Je bedient de speler met je telefoon of tablet middels de gratis app. Hier kun je door je muziekverzameling scrollen die wordt weergegeven met afbeeldingen van de hoesjes van de CD of LP.
De Vault 2 is een streamer met een ingebouwd loopwerk om CD's te rippen en een ingebouwde stille harde schijf van 2TB om je geripte en gedownloade muziek op te slaan. Je kunt de speler ook als NAS gebruiken.

De verbinding met je netwerk kan alleen via een netwerkkabel. De streamer kan alle soorten muziekformaten afspelen en ook de zogenaamde Hoge Resolutie bestanden van 24 bit met een samplefrequentie tot 192 kHz (studio kwaliteit, vergelijkbaar met SACD, niet te verwarren met MP3 van 192 kb/s)

Prijs € 1299,-
(standaard op voorraad in de winkel)

De eerste versie van de Vault was al een succes omdat deze uitblonk in geluidskwaliteit en bedieningsgemak maar nu is de nieuwe Vault 2 nog eens op de volgende punten verbeterd:

- Snellere processor --> nog snellere response bij de bediening
- Digitale optische EN coaxiale uitgang (S/PDIF)
- Digitale en analoge ingang
- 2 USB aansluitingen
- Nog betere ingebouwde DAC
- Verlicht touchpad op de bovenkant voor de basisfuncties
- hoofdtelefoon uitgang
- Een betere WIFI ontvangst
- IR sensor ingebouwd om 12 willekeurig te kiezen commando's te leren voor bediening met iedere willekeurige afstandsbediening. Eindelijk een nuttige toepassing voor al die nooit gebruikte knoppen op de afstandbediening van uw TV.
De nieuwe serie heeft een matte afwerking, nog steeds in wit of zwart. Ze voelen zwaarder en degelijker aan.

VAULT2 3VAULT2 2

Op de voorzijde is de CD-gleuf te zien. Stop je CD in de gleuf en de Vault gaat deze meteen rippen. Direct afspelen kan niet, je kunt de Vault dus niet als CD speler gebruiken. Eerst worden alle tracks van de CD overgekopiëerd waarbij de data zo nauwgezet mogelijk wordt overgezet. Bij beschadigde stukken past de speler de leessnelheid aan en slimme software zorgt dat de stukken waar minder makkelijk gelezen wordt meerdere keren worden uitgelezen. Een schone onbeschadigde CD zal na 7 tot 10 minuten uitgelezen zijn, bij zwaar beschadigde CD's kan dat wel 45 minuten in beslag nemen.
Na het uitlezen worden de WAV files omgezet in FLAC files (aanbevolen standaard instelling) en automatisch voorzien van de juiste titels en plaatjes zodat het album netjes in het overzicht verschijnt. Het verloop van het rip proces is te volgen in het configuratie scherm op tablet of telefoon. Na het voltooien van de eerste track verschijnt het album al in het overzicht maar het kan dus even duren voordat alle nummers zichtbaar zijn.
Ook gebrande CD's kunnen worden geript maar het is dan niet mogelijk om automatisch de titels en de plaatjes te laden. Die kunnen wel achteraf worden toegevoegd met een zogenaamde "tag editor" een programma op de PC waarmee de metadata van de geripte flac files kan worden aangepast. Dat geldt ook voor de CD's waar niets of weinig over te vinden is zoals de lokaal geproduceerde CD van de carnavalsvereniging.
De ingebouwde harde schijf heeft 2 TB ruimte, genoeg voor ca 6000 CD's. De schijf is gewoon toegankelijk via het netwerk zoals dat op de PC in de verkenner of file beheer wordt weergeven. Het is ook mogelijk om er zelf muziek op te zetten dat al eerder gedownload was of gekopiëerd van iemand anders. Of aangekocht als hoger resolutie-flac van 24 bit. Hoewel die 24 bit files een stuk groter zijn dan Flac's van CD passen er nog steeds genoeg op de schijf.

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand