speakerland

Scan Speak MiniMonitor in luxe uitvoering

De kleine Scan Speak minimonitor in een zeer mooie uit massief hout gemaakte kast. Het scheidingsfilter werd aangepast aan de gebruikte tweeter, een luxere versie dan in de standaard minimonitor
Dit filter werd bovendien nog eens compromisloos uitgevoerd en voorzien van Kimber 8 TC kabel.

De klant zegt hierover:

De boxjes zijn klaar. Hierbij wat foto’s.
Ik heb ze voor onze dochter en haar vriend gemaakt, op die manier mijn oude hobby weer opgepakt. Ze heeft een mooie massieve eikenhouten eet-tafel waar ze bij moesten passen. Met 4 planken van 1m lengte, 42mm dik en 32 cm breed ben ik begonnen.

Op de onderste foto was het filter dat jij hebt ontworpen net binnen en heb ik ze natuurlijk vergeleken met mijn eigen inmiddels bijna 20 jaar oude boxen. Ook zelfgemaakt met de Dynaudio Esotar hoge en middentoner en 24w100 basunit. Het scheidingsfilter was van toenmalig topkwaliteit onderdelen 6db /oktaaf, geen correctie echter, zo simpel mogelijk.

Spannend was het om te vergelijken. Ik heb altijd gedacht dat het geluid van de Dynaudio’s nooit verbeterd zou kunnen worden. Maar nog niet eens ingespeeld klinken de (mini)monitors al beter dan de Dynaudio’s. Wat opviel was de definitie in het laag: geweldig.

Op de tweede foto zoals ze bij onze dochter staan. De (ook zelfgemaakte) staanders zijn aangepast zodat het best wel grote filter een plaats heeft onder de boxjes.

Ruud, bedankt voor het meedenken voor en tijdens de bouw van de boxjes en ontwerpen van het filter, ik ben erg blij met het resultaat!

miniluxe ruw 475 miniluxe olie 475
miniluxe leeg
miniluxe klaar
miniluxe eind
miniluxe naast dynaudio

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand