speakerland

Reflectie-arme ruimte

Onze reflectie-arme ruimte is geschikt voor het uitvoeren van acoustische metingen aan luidsprekers. Met afmetingen van 7 x 5 M en rondom voorzien van acousitsche dempingspunten van 1 m lang is deze kamer echt "dood", er is geen reflectie tegen de wanden.

Bij het uitvoeren van acoustische metingen aan een luidspreker is van groot belang dat er geen reflecties zijn die de metingen verstoren. In een gewone kamer is dat altijd het geval. Met moderne meetapparatuur kan er dan op een relatief korte afstand nog een redelijke meting worden gedaan door te meten binnen een tijdsvenster. Zo wordt er gemeten vóór de reflecties de tijd krijgen om de meting te verstoren. Om lagere frequenties te meten is echter meer tijd nodig dus deze metingen kunnen alleen vanaf een paar honderd Hz met een redelijke betrouwbaarheid gemeten worden.
Je kunt ook heel dicht bij de luidspreker meten om zo te voorkomen dat de reflecties meegemeten worden.

In de dode kamer is dat allemaal niet nodig en kun je gewoon op ca 2 m afstand betrouwbaar meten. Hiermee is een veel nauwkeuriger resultaat mogelijk en bovendien is het veel realistischer ten opzichte van de luisterafstand in de praktijk. Diverse klanten met goede eigen meetsystemen (van ATB en CLIO) hebben kunnen vaststellen dat de metingen die zij thuis gemaakt hebben veel onnauwkeuriger zijn dan bij ons in de dode kamer.

Het huren en verrichten van metingen kan alleen op afspraak.
Zie hiervoor ook: METINGEN

geluidsdode kamer 850

More in this category: « Metingen Disclaimer »

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand