speakerland

Metingen

 

Controlemeting:

U heeft een luidspreker waarvan u niet weet of deze in orde is. Bijvoorbeeld omdat het een ouder exemplaar is, u vindt dat het geluid niet klopt of omdat u niet zeker bent of het systeem wel goed is ontworpen.
Een controlemeting bestaat in principe uit een frequentiemeting en een impedantiemeting, eventueel aangevuld met vervormings-, decay- of fasemetingen.

Ontwerpmetingen:

Bij het ontwerpen van een scheidingsfilter van een luidspeker (een één-weg of een meerweg systeem) kan gebruik gemaakt worden van simulatiesoftware zoals bijvoorbeeld Boxsim. Zo’n programma werkt alleen enigszins betrouwbaar als daar echte metingen van de betreffende luidsprekers in de te gebruiken behuizing voor worden gebruikt. Per driver wordt dan een gecombineerde amplitude-fase en een impedantie-fase meting gedaan en die kunnen worden ingevoerd in het simulatieprogramma. Invoeren van deze gegevens vanuit een datasheet geeft namelijk een resultaat met onbruikbare nauwkeurigheid.

Deze manier van ontwerpen vereist uitgebreide basiskennis en voldoende ervaring en gevoel wat filtercomponenten doen.

Thiele/Small parameters bepalen:

Van woofers en konusmiddentoners kunnen de T/S parameters worden bepaald die nodig zijn om een kast te dimensioneren. Belangrijk is dat de betreffende drivers goed losgespeeld zijn vóórdat gemeten wordt. Om de VAS te kunnen bepalen moet er een extra massa op de konus worden geplakt welke wat resten kan achterlaten..

Voorwaarden en kosten:

-       Klanten van Speakerland die een compleet bouwpakket hebben aangeschaft kunnen 1 gratis controlemeting per luidspreker laten uitvoeren.

-       Klanten van Speakerland die zelf een systeem hebben samengesteld dat bestaat uit componenten en drivers die bij Speakerland zijn aangeschaft betalen € 25,- voor een controlemeting.

-       Voor luidsprekers die niet door ons geleverd zijn, zijn de tarieven op aanvraag.

-       Voor een serie ontwerpmetingen rekenen we € 35,- per driver, de drivers moeten bij Speakerland zijn aangeschaft en direct per driver op de meetversterker aan te sluiten zijn zodat de metingen achter elkaar kunnen plaatsvinden.

-       T/S metingen kosten € 20,- per driver.

-       Metingen zijn alleen mogelijk op afspraak (meestal woensdag of donderdag) of bij achterlating van de luidspreker zodat deze gemeten kan worden zodra er tijd voor is.

-       Huur van de dode kamer per uur of dagdeel is ook mogelijk voor klanten met ervaring met meetapparatuur. De kosten liggen dan in de orde van € 25,- per uur. Ook hier geldt dat de componenten door ons geleverd moeten zijn.

-       Huur van de dode kamer door professionele/commerciële partijen is ook mogelijk, richtprijs uurtarief is dan € 120,- ex BTW/uur


 

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand