speakerland
Metrum Acoustics

Metrum Acoustics is een Nederlandse producent van zeer hoogwaardige DA convertors.
Kenmerk van deze DAC's is de toepassing van Non OverSampling Techniek. Je kunt allerlei theoriën naast elkaar leggen en discussie voeren over de mogelijke technieken waarmee je DA conversie kunt uitvoeren. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat is niet alleen afhankelijk van de digitale technieken maar ook van de analoge techniek van de uitgangstrap die het signaal naar de versterker stuurt.

Wij voeren alleen de typen Octave en Musette, beiden zijn bij ons in de winkel te beluisteren en te vergelijken met eigen DAC's of de andere bij ons aanwezige DA converters (al dan net ingebouwd in bijvoorbeeld CD-spelers of versterkers). Naar onze mening is de Metrum in zijn soort een product van uitzonderlijke hoge kwaliteit en bovendien lokaal gefabriceerd en ontworpen. Dat past ook goed bij onze filosofie van de luidsprekers.

De Musette is een nieuwe ontwikkeling van Metrum Acoustics en geldt als opvolger voor de bekende Octave serie.
De Transient ladder modules (die ook worden toegepast in het topmodel "Pavanne") brengen de prestaties van deze DAC op een ongekend hoog niveau in deze prijsklasse.
Natuurlijk is de Musette bij ons in de winkel te beluisteren. TESTVERSLAG

De Musette heeft 4 ingangen:
- 2 s/pdif coaxiaal
- 1 s/pdif optisch
- 1 USB (max sample freq is 384 kHz)
- Leverbaar in aluminium en zwart

Prijs: € 1249,-

De Metrum Octave mkII is een DA converter waarmee een bestaande geluidsinstallatie met digitale bronnen naar een hoger kwaliteitsniveau kan worden gebracht.
Deze DAC ondersteunt optische en coaxiale S/PDIF tot 24 bit/192 kHz sampling en heeft een USB ingang die eveneens 24/192 ondersteunt. Drivers worden meegeleverd.
Vanwege de introductie van de Musette worden de laatste exemplaren voor een lager bedrag aangeboden:

Nu van € 1199,- voor € 875,- (nieuw in doos), kleur ALU

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

I understand